Így segíthetünk önnek és vállalkozásának!

Miért legyen mobil alkalmazásom?


Ipari területeken a mobil alkalmazások nagy mértékben javíthatják az üzleti folyamatok kezelését, az adminisztrációt, ezáltal a termelés illetve irányítás hatékony eszközévé válhatnak. Számos olyan ipari jellegű felhasználási terület adott, amelyen megfelelő információ-biztonság mellett elkészített, megfelelő mobil eszközön üzemeltetett mobil alkalmazás jelentős korszerűsítést jelenthet a vállalkozás számára. Ezek közül néhány a teljesség igénye nélkül:
  • Gyártósorok és vezérlőelemek irányítása mobileszközön: termelés irányítás, jobok kezelése
  • Logisztika és szállítmányozás, raktárfolyamatok irányítása: rakodási folyamatok például targoncákkal, sarzsolás
  • Eszközfelügyelet: ipari hardvereszközök integrálása és riasztások mobil eszközön (pl. nyersanyag hiány, leállás)
  • Preventive maintanance management
  • Külső helyszíni munkavégzés: munkafolyamatok és munkalapok kezelése
  • Nagy számban elhelyezett célhardverek: munkaidő terminálok, parkoló automaták, okos hirdető totemek

Mobil alkalmazás fejlesztési tapasztalatok


Mobil alkalmazás fejlesztés szakterületén cégünk többéves szakmai tapasztalattal bír, melyben az általunk készített alkalmazások két csoportba oszthatók: üzleti mobil alkalmazások és ipari mobil alkalmazások. Mindkét csoportban közös, hogy az alkalmazások komplex üzleti folyamatokat fednek le, valamint a nem megfelelő működésű, minőségű illetve késedelmesen leszállított alkalmazás súlyos üzleti érdekeket sért, esetleg anyagi kárt okoz (ún. „mission critical” alkalmazás).
ipar mobil alkalmazás fejlesztés
üzlet mobil alkalmazás fejlesztés
Az ipari alkalmazások területén inkább a funkcionalitás az elsődleges szempont, a felhasználói élmény jellemzően inkább szoftverergonómiai kérdés. Ezen alkalmazások jellemzően zártkörű felhasználói körben, meghatározott ipari eszközökkel kommunikálva működnek és a termelési és gyártási folyamatok vezérlését illetve felügyeletét látják el. Következésképpen egy ipari mobil alkalmazás esetében a robusztusság és a hibatűrés a két legfontosabb szempont.
Az üzleti mobil alkalmazásokat első sorban a jelentős felhasználószám, az eltérő típusú és jogosultságú felhasználók és egyenetlen terhelés jellemzi. Mivel az ilyen alkalmazások jelentősen hozzájárulnak partnerünk presztízséhez, ezek esetében különösen nagy hangsúlyost a felhasználói élmény. Mivel az üzleti alkalmazásokat jellemzően a legkülönbözőbb társadalmi rétehek használják, azok felhazsnáló felülete egyértelmű funkcionalitást kell nyújtson.
Az üzleti mobil alkalmazás fejlesztéssel kapcsolatban bővebben a tematikus weboldalunkon tájékozódhat mobilalkalmazasfejlesztes.hu

Platformok


Az ipari alkalmazások esetében az Android és a Windows a legelterjedtebb, de a hardver kötöttségek miatt a WindowsPhone operációs rendszer is szóba jöhet. Utóbbinak hátránya, hogy a Microsoft mint a platform gyártója is befejezte a platform fejlesztését, ezért középtávon a WindowsPhone operációs rendszert futtató eszközök hardvertámogatásának megszűnése várható a készülékgyártók oldaláról.
Az Android platformnak az ipari területeken két igazán nagy előnye van: egyrészt az egyszerű készülékek olcsóak, másrészt pedig a speciális igényeket kielégítő készülékek jellemzően Android operációs rendszert futtatnak. Speciális igények között értjük többek között a lézeres (akár nagy hatótávolságú) vonalkód olvasókat, proximity szenzorokat és az ipari tokozást.
Az ipari folyamatszabályozásban használatos HMI (Human Management Interface) alkalmazások esetén a Windows Desktop egy költséghatékony választásnak bizonyul, hiszen ipari PC-ken illetve akár egy egyszerű Rapsberry Pi-on is üzemeltethetőek.
Alkalmazásfejlesztés az ipari legpraktikusabb platformra
Céleszközök és HMI fejlesztés

Tanácsadás


Mobil alkalmazás tanácsadás szolgáltatásunk a teljes fejlesztési folyamatra vagy csupán annak részeire is igénybe vehető. Független szakértőként a tanácsadás során célunk, hogy szakmai tapasztalatunkkal professzionálisan segítsük a megrendelő (mint üzleti oldal) és kivitelező (mint IT oldal) közötti kommunikációt úgy, hogy az elkészült szoftver minőségét maximalizáljuk.

Mobil alkalmazás fejlesztés menete


A mobil alkalmazások fejlesztése - csakúgy, mint a legtöbb informatikai projekt, különböző projekt módszertanok szerint végezhető. Ezek közül talán a legnépszerűbbek a Vízesés-modell, az agilis fejlesztés - azon belül is a SCRUM. Legyen szó ámbár akármelyik a módszertanról is, a fejlesztési fázisok a projekt egésze vagy az egyes iteratív ciklusok jól elhatárolható fázisokra oszthatók.

Mobil alkalmazás fejlesztés fázisai.
Valami történt.