Mobil applikáció készítés menete


 1. Igényfelmérés és víziók

  Első lépésben a megrendelői elképzelések feltérképezése és kiegészítése ötletekkel és javaslatokkal. Ezt követően az üzleti folyamat modellekből és az ötlethalmazból születhet meg a követelmény specifikáció, illetve az alkalmazás sematikus működését bemutató, kattintható drótváz.
 2. Felhasználói élmény tervezés

  Sokan elfelejtik, de egy ipari mobil alkalmazás esetén is kiemelkedően fontos a felhasználói élmény. Egyrészt a felhasználók számár az ipari mobil alkalmazás egy munkaeszköz, tehát fontos, hogy számukra kémnyelmes és jól használható "szerszámot" adjunk a kezükbe. Ezért a kialakult elképzelések mentén létrejött képernyőfolyamatokat ergonomikusan, a praktikusságot szem előtt tartva kell kialakítani. A munkafázis végére megszületik az alkalmazás prototípusa, amely egyértelmű képet ad arról, hogy a felhazsnálók az egyes üzleti folyamatokat pontosan hogyan tudják végigvinni.
 3. Implementáció

  A kész tervek alapján megkezdődhet az alkalmazás fejlesztése, melynek során különböző funkcionalitásokat tartalmazó, mobileszközön megtekinthető tesztverziók látnak napvilágot. A projekt-módszertannak megfelelően ezen tesztverziók jelenthetnek felülvizsgálati pontokat is (jellemzően agilis módszertan esetén) vagy csupán betekintést adnak a fejlesztés menetéről. Az elkészült programszolgáltatások tesztelése jellemzően már a fejlesztés során kezdetét veszi (funkcionális tesztelés).
 4. Alkalmazás tesztelés

  A közel teljes egészében elkészített alkalmazás tesztelése kézzel vagy automatizáltan, a tesztforgatókönyvek és tesztkatalógusok alapján módszeresen történik. A hibák rögzítése és javítása hibajegy-kezelő rendszer beiktatásával történik, egyre sűrűbben kiadott béta-teszt verziók alapján.
 5. Alkalmazás élesítés

  Az ipari alkalmazások általában nem a publikusan elérhető alkalmazás tárakon keresztül válnak elérhetővé a felhasználók számára. Jellemzően kliensoldali certifikáció és eszközfelügyeleti konténerizáció (pl. InTune, MobileIron, stb.) mellett történik meg az in-house distribution.
 6. Nyomon követés

  Bár az alkalmazás élesítését követően sokan befejezettnek tekintik a munkát, cégünk hangsúlyt fektet az alkalmazás utóéletének gondozására is. Ipari mobil alkalmazások esetén itt elsősorban a crash logok, illetve a kliensoldali logok folyamatos monitorozására kell gondolni az esetleges problémák és optimalizációs lehetőségek azonosításának céljából.
CodeVision kft mobil applikáció fejlesztés CodeVision kft online weblap fejlesztés
Valami történt.